Veranda verlichting LED

Geplaatst door Verlichtingkopen.nl 28-01-2016 0 Reactie(s) Veranda overkapping,

Bent u op zoek naar energiezuinige - sfeervolle en warme led verlichting voor uw veranda of overkapping? Dan hoeft u niet meer verder te gaan zoeken want wij leveren hele mooie kleine inbouw en opbouw spotjes die u met een afstandsbediening aan en uit kunt schakelen en tevens kunt dimmen voor uw overkapping verlichting. Deze kleine led inbouw verlichting is perfect toe te passen voor onder andere overkappingen - serre's - carport en overstek. Dus gaat u een veranda - overkapping - serre - carport of overstek bouwen of laten bouwen vergeet dan niet de verlichting want die gaat u zeker missen! Deze kleine led inbouwspotjes zijn zeer geschikt voor in een veranda overkapping van hout, ze worden niet warm dus brandgevaar is uitgesloten. Het is verstandig om eerst de keuze te maken of u uw veranda overkapping zelf gaat maken of als bouwpakket besteld en hoe u alles gaat inrichten qua verlichting. Komt u er zelf niet uit dan kunnen wij u helpen, wij hebben al vele veranda's voorzien van mooie warme, op afstand dimbare verlichting dus mail of bel ons gerust voor deskundig advies of bekijk het aanbod voor bijvoorbeeld de veranda verlichting led.

Veranda verlichting led inbouw opbouwVeranda verlichting led inbouw opbouw:
Hoe monteer ik de kleine minispotjes van verlichtingkopen.nl in de houten balken voor de verlichting van een overkapping of veranda?
Eerst dient te worden afgetekend waar de spotjes moeten komen, vanuit deze punten kunt u dan verder gaan werken. Vervolgens boort u de gaten met de aangegeven diameter. Het is aan te raden deze diep genoeg te boren voor de verlichting zodat u daarna ook de driver in het gat kunt monteren, dit gaat namelijk niet als het gat te ondiep geboord is.
Het mooiste is om alles inbouw te maken en de kabels weg te werken zodat u alleen de spotjes ziet. U kunt bovenop de balk een uitsparing maken waar de kabels dan in komen liggen, dit kan met een boor of een frees.
Vervolgens gaat u van spot naar spot om zo de verlichting door te koppelen. Hieronder ziet u een voorbeeld, de rode lijn moet een 2-aderige kabel voorstellen die doorgekoppeld wordt van spot naar spot naar spot. Aan de rechterkant van de houten balk ziet u maar 1 kabel (2 draadjes) uit het gat komen, dat is het einde. Overal waar spots worden doorgekoppeld ziet u 2 kabels (4 draadjes) uitkomen.

  
     


Hoe koppel ik de kabels door?
Het doorkoppelen van de overkapping verlichting hiervan kan met een klein kroonsteentje of u kunt ze solderen. Wij hebben ze gesoldeerd en daarna met een krimpkousje beschermd. Op de draadjes staan een 1 en 2 gedrukt aangegeven, als u zorgt dat u de 1 van het ene draadje en de 1 van het andere draadje aan elkaar koppelt en zo ook hetzelfde doet met de draadjes waar de 2 op staat dan kan er niets misgaan.

      


Het eindresultaat.
Wij hebben gekozen om de verbindingen te solderen en met krimpkous te beschermen, u kunt er ook voor kiezen om lasklemmen toe te passen, u hoeft dan niets te solderen en werkt ook perfect!
Nu gaan we de kabel en spot in het gat drukken. Het is even een beetje friemelen, maar het eindresultaat mag er zeer zeker zijn.


  


Zie hier ook het filmpje hoe de bekabeling en de spot netjes weg te werken in het gat, het is heel simpel!

 


Programmeren en aansluiten van de draadloze softstart dimmer:
In het volgende filmpje (VOLGT) gaan we de ledvoeding (omvormer van 230V naar 12V) aansluiten op de draadloze softstart dimmer en in programmeren. Hiervoor nemen we als voorbeeld de luxe tafel afstandsbediening maar in principe zijn ze allemaal op dezelfde manier in te leren.
We hebben omdat dit een voorbeeld is maar 1 lampje aangesloten, in de praktijk kunnen dit uiteraard meerdere of andere dimbare 12V spotjes of lampjes zijn.
Vaak worden de driver en dimmer uit het zicht gemonteerd of in de aluminium koker van uw veranda, de afstandsbediening heeft toch een bereik van een goede 15 meter en werkt met RF signalen, deze signalen gaan dus ook door deuren en ramen heen.

Welke voeding heb ik nodig?
Voor ALLE bovenstaande spots is nog een 12V voeding nodig, u heeft de keuze uit 15W - 36W - 60W of 96W. Het is aan te raden om altijd 20% onder het maximale vermogen te gaan zitten. Heeft u hulp nodig om te berekenen wat u allemaal nodig heeft, mail of bel ons dan even. Zo bent u verzekerd van een goed totaalpakket voor jaren plezier.

Dimmen van de complete set:
Wilt u gaan schakelen en dimmen op afstand dan is deze dimmer-module perfect geschikt.
Deze led dimmer beschikt over een ingebouwde sofstart, de verlichting komt langzaam op en gaat ook weer langzaam uit als u schakelt. De softstart duurt minder dan 1 sec maar uw ogen hebben net iets meer tijd om te wennen aan het licht, dit wordt als zeer prettig ervaren voor uw ogen. Deze 12v led dimmer beschikt over een aantal dim mogelijkheden, zowel draadloos als bedraad:

Optie 1:
Doormiddel van een draadloze RF afstandsbediening met 1 drukknop (1 kanaal)
Het bereik in open veld is maximaal 20 meter.
Houdt u de knop ingedrukt dan gaan de spotjes dimmen, pulst u kort dan gaat de verlichting aan en uit.

Optie 2:
U kunt in plaats van een 1 kanaals afstandsbediening ook kiezen voor een 10 kanaals afstandsbediening, zo kunt u met 1 afstandsbediening meerdere 12V lichtgroepen schakelen en dimmen. Het kan ook handig zijn als u 12V led tuinverlichting heeft en deze met dezelfde afstandsbediening wilt schakelen en dimmen. Kort samengevat kunnen we dus zeggen dat u 10 groepen kunt schakelen en dimmen, let er wel op dat u dan per groep een aparte dimmer-module en led voeding nodig heeft. Elke dimmer module heeft altijd zijn eigen voeding nodig, hier zit een heel technisch verhaal achter. 

Optie 3:
U kunt er ook voor kiezen om de dimmer-module een puls te geven doormiddel van een normale simpele pulsdrukker. Hij lijkt op een schakelaar maar veert terug.
Deze pulsdrukkers zijn in elk merk schakelmateriaal verkrijgbaar en dus altijd te combineren met uw bestaande schakelmateriaal. De pulsdrukker dient via een 2-aderige snoer met de dimmer-module verbonden te worden.

Overkapping Led set dimbaar

Geniet van de verlichting onder uw overkapping!