TV Meubel Steigerhout met Led Mini Spots

Geplaatst door Verlichtingkopen.nl 01-10-2019 0 Reactie(s) Veranda overkapping,

Wilt u een TV meubel van steigerhout zelf maken?
Dan is de keuze enorm, denk aan combinaties met wit of zwart staal of een vintage look. We zien ook veel steigerhouten meubels voorbij komen die met beits of olie zijn behandeld. Het is zoiezo verstandig om een tekening te maken van uw ontwerp en of u het steigerhouten tv meubel zwevend of staand maakt. Maar vergeet zeker niet om er ook verlichting in te verwerken, pas dan maakt u het pas echt af! Hieronder hebben we stap voor stap doormiddel van foto's en wat tekst uitgelegd hoe we te werk zijn gegaan, ook ziet u het eindresultaat.

De volgende onderdelen zijn gebruikt:
Gatenboor 28mm HB28 - Ledspot VLK2 - Lasklemmen LK2V - Kabel VK5M - Voeding VLK1512 - Dimmer VKRF8S
Voor andere kleuren en afmetingen 12Vdc mini led spots kunt u een kijkje nemen bij ons complete assortiment. In de meeste gevallen hebben wij wat u zoekt!


Het inbouwen van de VLK2 spotjes:
U tekent eerst exact af waar de spotjes moeten komen, u dient dan van tevoren te meten hoe diep de spotjes zijn. In dit geval hebben we de VLK2 spot gebruikt en deze heeft een diepte nodig van 25mm. De boormaat van de VLK2 is 28mm. De VLK2 spot heeft een spanning nodig van 12V en heeft een vermogen van 2W. De lens is 80gr dus de lichtbundel is erg breed. Er zit een LED in deze spot van het bekende merk CREE, CREE staat voor hoge kwaliteit en duurzaamheid. De lichtkleur is 2700K Warmwit. Spots hebben altijd een randje en daarom hebben we gekozen om hem iets te verzinken met dezelfde maat als de buitenmaat van de spot, namelijk 35mm. De spot valt nu perfect in het gat en ligt gelijk met de bovenkant van de steigerplank, u kunt er bijvoorbeeld een fotolijstje of een glazen vaas opzetten zonder dat deze instabiel staat. Nadat het gat geboord is gaan we een klein sleufje frezen van ongeveer 8...10mm breed en dezelfde diepte, hier frommelen we daarna de bekabeling is zodat je er straks niets meer van ziet.

 


      

Als het sleufje gefreest is kunnen we de kabeltjes van de mini led spotjes door het gaatje voeren en de spotjes in de gaatjes drukken. Vervolgens gebruiken we 2 lasklemmen per spotje om deze met de kabel door te koppelen. Beide spots komen parallel staan, dit houdt in dat de 2 rode draadjes en de 2 zwarte draadjes van beide spots bij elkaar komen zitten. De bekabeling die we gebruikt hebben voor het verlengen heeft 2 zwarte aders met daarop een ''1'' en een ''2''. Als je voor ''1'' de rode draad aanhoudt en voor ''2'' de zwarte dan kan er zeker niets fout gaan.

      

We gaan nu de lasklemmen en de kabel in de sleuf leggen, om te zorgen dat de kabel op zijn plek blijft zetten we hem om de 20cm vast met een klein spijkertje.

      

Nu kan het meubel naar binnen en kan alles op de 12V voeding aangesloten worden, we hebben hier ook gekozen om ze op afstand te schakelen en te dimmen met onze 12V softstartdimmer VKRF8S. En dan ziet u hier het eindresultaat.

        

Kunt u ook zo'n mooie ''fotoshoot'' maken van uw project neem dan contact met ons op over de mogelijkheden, u hoeft dit niet voor niets te doen! Mooie projectfoto's zijn erg belangrijk voor klanten, ze zien dan exact hoe ze het kunnen maken en dan krijgen wij uiteraard minder vragen waardoor we weer tijd hebben voor andere dingen te optimaliseren.