Waar moet je op letten bij LED-spots in de badkamer?

Geplaatst door roland 16-12-2019 0 Reactie(s)

Steeds vaker kiezen mensen voor LED verlichting, ook voor de badkamer en dit vinden wij logisch. LED-spots geven een sfeervolle en rustige uitstraling, daarnaast ziet u de inbouwspots badkamer niet hangen en hierdoor verstoren zij de ruimte niet. Wist u ook dat LED verlichting kosten op uw energierekening bespaard? Deze lampen zijn namelijk erg zuinig waardoor zij weinig stroom gebruiken. Onze Ledlampen gaan ook nog eens lang mee, wij geven 2 tot 3 jaar garantie! Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van LED-spots voor in de badkamer? Lees verder om er achter te komen.
 

Laagspanningsverlichting

Voor verlichting in de badkamer raden wij laagspanningsverlichting aan, dit zijn de 12V LED spots en lampen. Een badkamer is natuurlijk een vochtige ruimte, het is dus belangrijk dat de LED lampen goed beschermd zijn tegen water. Maar hoe weet je wanneer dit het geval is? Dit kun je zien aan de IP-waarde. Bij iedere LED lamp staat deze tweecijferige waarde. Deze cijfers geven aan in welke mate de verlichting geschikt is voor de badkamer. Hier geldt: hoe hoger het cijfer, hoe beter de bescherming.

  • IP20: stofwaterdicht
  • IP44: spatwaterdicht
  • IP65: straalwaterdicht

In ons assortiment vindt u LED-spotjes met een IP waarde van 44 en hoger. Deze zijn ideaal voor gebruik in de badkamer. Overigens zijn veel van deze spots ook dimbaar, ook ideaal voor de badkamer. Ben je net wakker en moet je de badkamer in? Dan is het felle licht moeilijk te verdragen. Met een dimbare spot kun je eenvoudig de lichtsterkte aanpassen naar wens. Ze zijn dimbaar en hebben warmwit of daglichtkleur. Zo kun je altijd de perfecte sfeer in de badkamer creëren.
 

LED verlichting voor iedere kamer

Bij verlichtingkopen.nl vindt u niet alleen LED verlichting voor de badkamer, ook voor andere ruimte bieden wij gepaste verlichting aan. Kijk eens rond in ons ruime assortiment en kies de juiste verlichting. Heeft u nog vragen over LED verlichting of over een van onze producten? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Onze specialisten helpen u graag verder.