Schemerschakelaars 12V / 230V

Geplaatst door Verlichtingkopen.nl 28-05-2015 0 Reactie(s) Bewegingsmelders,

Schemerschakelaars zijn niets meer dan automatische lichtschakelaars die schakelen op donker en licht. Men noemt dit dan ook vaak een donker licht schakelaar of sensor. Deze handige slimme schakelaars zijn zowel in opbouw als inbouw leverbaar in 12Vdc en 230 volt en worden vaak buiten gebruikt voor het schakelen van buitenverlichting en tuinverlichting. Onze 12V en 230V schemerschakelaars werken perfect met alle LED verlichting samen en worden net zoals de schemerschakelaars van merten en klemko met 2 jaar garantie geleverd.

De 12Vdc lichtsensor / lichtschakelaar wordt veelal in mobiele toepassingen zoals auto, boot, caravan en camper toegepast en in 12V licht installaties in tuinen, de schemerschakelaar buiten gebruiken is dus geen enkel probleem mits hij geheel waterproof is zoals de opbouw variant of netjes ergens wordt ingebouwd. Meestal is de maximale stroom van een schemersensor zo'n 5A, wordt deze gebruikt in combinatie met led tuinverlichting of andere 12v led verlichting dan is dat vaak meer dan voldoende.

De opbouw schemerschakelaar 12Vdc wordt erg vaak in tuinen gebruikt en in de verkeerstechniek om verkeersborden uit te lichten omdat dit een lage veilige spanning is, deze wordt dan op de muur of op een hardhouten paaltje gemonteerd. De inbouw schemerschakelaar 12volt gelijkspanning / 230Vac kent ook veel toepassingen en wordt vaak in AK1 lasdozen en beplating gemonteerd, het oogje van deze inbouw 12v lichtschakelaars zijn dan ook IP44 waterproof, ze worden netjes afgedicht door een rubber zodat er geen vocht tussen kan komen.

De inbouw lichtsensor wordt ook erg vaak in led en andere verlichtingsarmaturen ingebouwd, zo heeft u alleen een vaste voeding nodig omdat het schakelende element in de lamp zelf zit, voor elektrobedrijven is dit vaak handiger en sneller te realiseren, elke lamp werkt dan stand-alone.