Schakelaar vervangen door bewegings melder / sensor

Geplaatst door Verlichtingkopen.nl 27-05-2015 0 Reactie(s) Bewegingsmelders,

Wilt u uw schakelaar vervangen door een bewegingsmelder of bewegingssensor? Verlichtingkopen.nl biedt diverse automatische lichtschakelaars met ingebouwde bewegingssensor die u in plaats van uw standaard lichtschakelaar kunt plaatsen, op deze manier gaat uw lamp of andere (led) verlichting automatisch aan en uit op beweging of geluid. Vaak worden deze handige automatische lichtschakelaars toegepast op wc / toilet - hal - kelderkast en ga zo maar door, erg handig en u bespaart energie!  De meeste gangbare bewegingssensoren in plaats van schakelaar hebben net als de standaard schakelaar een 2 draads aansluiting, namelijk alleen de fase (bruine draad) en de schakeldraad (zwarte draad). Het nadeel is dat deze een minimale belasting van rond de 30W nodig hebben om goed te kunnen functioneren, deze 2 draads variant werkt dan ook niet samen met de energiezuinige led verlichting, alles gaat flikkeren net als in de disco. De automatische lichtschakelaars die wij leveren hebben geen minimale belasting nodig en zijn dus WEL geschikt voor led inbouw spots en andere ledverlichting. Als u onze bewegingssensor lichtschakelaar monteert heeft u alleen naast de zwarte en de bruine draad ook nog een blauwe draad nodig, vaak zit deze draad al in de inbouwdoos. Mocht dit niet het geval zijn dan kan de blauwe nuldraad in de meeste gevallen eenvoudig doormiddel van een trekveer uit de centraaldoos bijgetrokken worden, doe dit net zoals andere werkzaamheden aan de elektrische installatie altijd spanningsloos.

De geheel automatische bewegingsschakelaar die wij aanbieden ter vervanging van uw schakelaar werkt met vermogens van 1...500W en de belastingen die u er op aan kunt sluiten zijn: Ledspotjes - Ledlampen - Ledpanelen - Ledverlichting - Halogeenlampen - Gloeilampen en inductieve belastingen zoals de meeste spaarlampen en TL's
Een andere leuke optie is dat deze sensor schakelaar naast beweging ook geluid detecteert. U kunt afzonderlijk de tijd, lichtintensiteit en geluidsgevoeligheid instellen doormiddel van 3 draaiknopjes. Deze automatische lichtschakelaar heeft ook een 3 standen schakelaartje aan de voorkant, hiermee kunt u hem continu aan - uit of op automatisch zetten. Op de automatische stand zal de verlichting vanzelf aan en uit schakelen.