LED Dimmer Draadloos 12V 230V

Geplaatst door Verlichtingkopen.nl 25-10-2019 0 Reactie(s)

LED Dimmers 230V
Welke dimmer heb ik nodig voor ledverlichting? Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen en daarom hebben we de meeste dingen voor u op een rijtje gezet. Ten eerste moet u weten dat er 12V en 230V LED dimmers bestaan. Wilt u 230V Led lampen of ledspots gaan dimmen dan heeft u de keuze om een bedrade led dimmer toe te passen (muur dimmer) of een draadloze (met afstandsbediening) of een combinatie van beide. Op de foto hieronder ziet u alle 230V dimmers die wij in ons assortiment hebben, wellicht staat daar de juiste voor u tussen.
RF230D - Draadloze LED dimmer 230V met softstart en te combineren met 1KANG / 1KANW / VK2LT / 10KARM / VK1DB / VK1DW. Ook kunt u hier een pulsdrukker op aansluiten. De RF230D is bedoeld voor montage in een inbouwdoos of armatuur.
ID200 / ID300 - Draaidimmer 230V voor montage in inbouwdoos en te gebruiken met de meeste merken schakelmateriaal. Wordt met verloopje geleverd zodat dimmerknoppen met gatmaat van 4 en 6mm te gebruiken zijn. Deze dimmer werkt niet draadloos!
VK150P2 - 230V LED dimmer voor montage in armatuur of inbouwdoos. Alleen te gebruiken i.c.m. pulsdrukker, deze zijn in elk merk verkrijgbaar. Deze dimmer werkt niet draadloos!
Aansluitschema's en handleidingen van alle dimmers vind u op onze webshop bij de desbetreffende 230V LED dimmer.
LED Dimmers 12V
Dan gaan we nu naar de 12VDC LED dimmers en draadloos dimbare 12VDC voedingen . Al onze 12V dimmers geven een DC (gelijkspanning) uit. U dient er goed op te letten dat de 12V verlichting ook echt dimbaar is anders krijgt u vreemde dingen zoals hinderlijk flikkeren van de verlichting met als gevolg dat het stuk gaat. Onderstaande draadloze dimmers en draadloos dimbare voedingen kunnen gecombineerd worden met de volgende afstandsbedieningen 1KANG - 1KANW - VK2LT - VK1DB - VK1DW en de 10 kanaals afstandsbediening 10KARM.
VKRF8S - Draadloze 12...36V PWM LED Dimmer te bedienen door een 2 draads pulsdrukker (maakcontact) of doormiddel van 1 van onze RF afstandsbedieningen. Een combinatie van 1 of meerdere pulsdrukker en 1 of meerdere afstandsbedieningen is ook mogelijk. Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere VKRF8S's tegelijkertijd te schakelen. Let er wel op dat als u 12V ledverlichting aansluit op de uitgang dat de voedingsspanning ook maar 12VDC mag zijn. De aangeboden spanning die u aanbiedt op de ingang is ook de maximale uitgangsspanning!
VK15D - Dit is eigenlijk een VKRF8S met een ingebouwde 15W voeding, u sluit op de primaire zijde direct 230Vac aan en op de uitgang uw 12V ledverlichting. De VK15D is alleen met 1 van onze afstandsbedieningen te dimmen, deze werkt niet met een pulsdrukker zoals de VKRF8S.
VK36D - Dit is een dimmer en voeding in 1 behuizing net zoals de VK15D en belastbaar tot maximaal 36W. De VK36D is te bedienen met 1 of meerdere afstandsbedieningen om zo bijvoorbeeld een hotelschakeling te maken.
Hieronder gaan we alle afstandsbedieningen bespreken die te combineren zijn met de RF230D - VKRF8S - VK15D en de VK36D.

1KANG - 1 kanaals afstandsbediening met aan/uit en dimfunctie. 1x drukken voor aan / uit, voor dimmen knop ingedrukt houden.
1KANW - 1 kanaals afstandsbediening met aan/uit en dimfunctie. 1x drukken voor aan / uit, voor dimmen knop ingedrukt houden.
10KARM - 10 kanaals afstandsbediening met aan/uit en dimfunctie. 1x drukken voor aan / uit, voor dimmen knop ingedrukt houden.
VK2LT - 1 kanaals afstandsbediening met aan/uit en dimfunctie. 1x drukken voor aan / uit, voor dimmen knop draaien.
VK1DW - 1 kanaals afstandsbediening met aan/uit en dimfunctie. 1x drukken voor aan / uit, voor dimmen knop draaien.
VK1DB - 1 kanaals afstandsbediening met aan/uit en dimfunctie. 1x drukken voor aan / uit, voor dimmen knop draaien.