Welke bewegingsmelder of sensor heb ik nodig?

Geplaatst door Verlichtingkopen.nl 28-04-2016 0 Reactie(s) Bewegingsmelders,

Er zijn tal van lichtschakelaars - bewegingsschakelaars - bewegingsmelders - bewegingssensoren - schemersensoren en detectoren die werken op beweging, licht of geluid. Voordat u 1 van deze kwalitatieve maar goedkope bewegingsmelders via onze online webshop aanschaft is het belangrijk om te weten wat u met deze melder wilt gaan doen. Moeten de lampen aanspringen als er mensen voor het huis door lopen of moet de verlichting aanspringen als het donker wordt en weer uit gaan als het licht wordt?

Alle bewegingsschakelaars bewegingssensoren en melders op onze webhop zijn geschikt voor LED verlichting - ledspots - ledpanelen - ledstrips en hebben geen minimale belasting nodig van 20 of 30W zoals de meeste andere bewegingssensoren en andere schakelaars op beweging die elders te koop zijn, onze melders werken natuurlijk ook gewoon met halogeenlampen, gloeilampen en de meeste inductieve lampen zoals tl buizen en spaarlampen. Een bewegingsmelder installeren en aansluiten is niet moeilijk, wij leveren alle benodigde materialen en aansluitschema's bij de desbetreffende melder.

Vaak wordt een bewegingsmelder of bewegingssensor in het plafond gemonteerd, dit kan een systeemplafond - gipsplafond of houten schrootjes plafond zijn. Deze noemen we dan ook een bewegingssensor inbouw. Met deze inbouw bewegings en lichtsensor wordt vaak een ledspotje in het toilet, kelderkast mee geschakeld maar ook andere led verlichting zoals TL-verlichting, led panelen, downlighters zijn geen enkel probleem. Deze tl-inbouwbakken, ledpanelen en downlighters zitten meestal in kantoorpanden en verwerkt in systeem of gipsplafond. Wij leveren 2 typen inbouwmelders namelijk de normale inbouw bewegingsmelder welke schakelt op infrarood (warmte), u dient hiervoor een gaatje in het plafond of wand te zagen of boren. Het andere nieuwere type kan ''onzichtbaar'' en als opbouw worden gemonteerd. We hebben het hier over de bewegingsmelder die reageert op microgolven. Deze signalen gaan door deuren, plafonds en dunne wanden heen. Op deze manier kunt u een bewegingsmelder toepassen met het voordeel dat hij geheel uit het zicht is geplaatst. Veiliger tegen inbraak en het kijkt natuurlijk erg strak wat belangrijk kan zijn in een nieuwe installatie. Beide bewegings lichtschakelaars zijn eenvoudig en nauwkeurig af te stellen doormiddel van draaiknopjes.

De opbouw bewegingsmelders zijn in diverse varianten leverbaar, namelijk de IP44 waterproof bewegingsmelder voor buiten verlichting zoals tuinverlichting en buitenlamp en de normale opbouw bewegingsdetector voor binnenverlichting. De IP44 wordt ook vaak onder de carport toegepast en tegen gevel geplaatst voor gevelverlichting en led schrikverlichting / bewakingsverlichting. Onze opbouw bewegingssensor lichtschakelaars werken allemaal goed samen met LED, zo kunt u veel verlichting tegelijk schakelen terwijl het vermogen beperkt blijft. Er is ook een variant leverbaar die in led bouwlampen en andere verlichtingsarmaturen gebouwd kan worden, zo kunt u zelf uw bewakingslamp maken.

Wilt u de schakelaar van uw toilet vervangen door een bewegings en geluidschakelaar? dan kunt u hier meer informatie vinden. Een bewegings lichtschakelaar met sensor is erg handig! U hoeft niet te zoeken waar de schakelaar zit en u kunt hem ook nooit vergeten uit te maken, tevens bespaart u op deze manier veel energie.