Aansluiten 12V LED grondspots / prikspots / led tuinverlichting

Geplaatst door Verlichtingkopen.nl 10-02-2014 0 Reactie(s)

Aansluiten 12V LED grondspots / prikspots / led tuinverlichting:
► Markeer waar de grondspots / prikspots moeten komen.
► Leg vervolgens de kabel naar de gemarkeerde punten, deze worden allemaal doorgelust. Houd ongeveer 30cm overlengte waar elke spot moet komen, of anders gezegd een lus van zo'n 30 cm waar een grondspot of prikspot komt.
► Het beste is om de kunstof bescherm potten van de grondspots (de prikspots hebben geen plastic pot dus is hiervoor niet van toepassing) te demonteren en nadat de kabel is ingevoerd in de potten (in de pot zitten 2 gaten) de potten op de juiste plek te monteren.
► Aan de spots zit standaard 30cm kabel, deze word doormiddel van kabelschoentjes met de andere uiteinden verbonden en daarna met een krimpkous waterdicht gemaakt (zie filmpje)
► Strip de uiteinden van de kabel ongeveer 5cm aan, schuif voordat u de bruine en blauwe draden met elkaar verbind de krimpkous erover heen.
► Verbind nu de bruine met de andere bruine draad en de blauwe met de andere blauwe draad doormiddel van kabelschoentjes. Gebruik hiervoor een kabelschoentang (AMP tang) de kabels kunnen ook aan elkaar worden gesoldeerd met behulp van een soldeerbout en tin.
► Als dit allemaal gedaan is kan het geheel weer waterdicht worden gemaakt met behulp van de krimpkous, hiervoor dient een hetelucht fohn gebruikt te worden of een klein brandertje.

 

LET OP! Uit de krimpkous komt lijm als deze wordt verwarmd, deze is heet!

 

► De voeding (waterproof transformator) komt als laatste op het begin, midden of einde van de ring en wordt op dezelfde manier verbonden als de rest van de spots.
Blauw is -12V
Bruin is +12V

► Wordt er gebruik gemaakt van een 12V schemerschakelaar dan dient deze tussen de uitgang (12V ) van de transformator en de eerste spot te worden gemonteerd.

► Gaat u een draadloze LEDdimmer gebruiken dan dient deze na de 12V schemerschakelaar gezet te worden.

► Bij de draadloze LED-dimmer heeft u de keuze om voor een 1 kanaals of 10 kanaals afstandsbediening te kiezen, neemt u de 10 kanaals dan kunt u later altijd eenvoudig uit breiden, zo kunt u tot maximaal 10 verschillende groepen schakelen en dimmen met 1 afstandsbediening. U heeft voor elke groep een extra dimmer module nodig. Let er ook op dat elke dimmer module een externe ledvoeding nodig heeft.

► U heeft nu alleen nog een stopcontact nodig, even instekkeren en uw 12V led tuinverlichting installatie is klaar voor gebruikt.


Hoe u snel en eenvoudig onze LED prikspots aansluit ziet u hier: